La Fanciulla del West – BUCHAREST OPERA FESTIVAL

Giacomo Puccini

 
Pauze 2
Limba Italiană
Regie artistică, lighting design și concept video Rareș Trifan
Scenografie Adrian Damian
Costume Ovidiu Pop
Conținut video Magdy Hawash, Rareș Trifan
Coregrafie Anca Opriș Popdan
Dirijor cor Corneliu Felecan
Durata estimată a spectacolului:

Distribuție

BUCHAREST OPERA FESTIVAL 2024 – All Puccini edition
Ediția a III-a

Opera Națională Română Cluj Napoca

La Fanciulla del West de G. Puccini 

Dirijor: David Crescenzi

Minnie, hangiță la taverna Polka: Valentina Boi
Dick Johnson/Ramerrez, un bandit: Daniel Magdal
Jack Rance, șerif: Florin Estefan
Nick, barman la Polka: Cristian Mogoșan
Ashby, agent comercial: Petre Burcă
Sonora, un miner: Mihai Damian
Trin, un miner: Eusebiu Huțan
Sid, un miner: Cristian Hodrea
Bello, un miner: Sebastian Balaj
Harry, un miner: Tiberiu Szasz
Joe, un miner: Florin Pop
Happy, un miner: David Pogana
Jim Larkens, un miner: Corneliu Huțanu
Billy Jackrabbit, un indian: Simonfi Sandor
Wowkle, soția lui Billy: Alexandra Leșiu
Jake Wallace, menestrel: Cătălin Moței
José Castro, membru al bandei lui Ramirez: Zoltan Molnar
Postiglione: Andrei Toader

Orchestra, Corul și Ansamblul de balet ale Operei Naționale Române Cluj-Napoca

Fanciulla des West – Giacomo Puccini

Operă în trei acte, pe un libret de Guelfo Civinini și Carlo Zangarini, după piesa de teatru The Girl of the Golden West din 1905 a autorului american David Belasco.

Decoruri spectaculoase, momente muzicale remarcabile, costume autentice și personaje complexe – spectacolul de operă La Fanciulla del West, în care Giacomo Puccini lansează una dintre cele mai puternice întrebări: iubire sau lege?

După succesul operei Madama Butterfly, în căutarea unui nou libret, Puccini a ales piesa The Girl of the Golden West a autorului american David Belasco. Libretul a fost finalizat în august 1909, iar compozitorul a avut nevoie de aproape un an pentru a finaliza partitura. Având premiera mondială în anul 1910 la Metropolitan Opera, lucrarea arată atracția compozitorului pentru culturile exotice. În acest caz, el se îndreaptă spre California, pentru a explora epoca Goanei după aur, reușind să creeze un portret al unei comunități pline de greutăți și vise spulberate.

Povestea te invită să pătrunzi în atmosfera Vestului Sălbatic american și relatează întâmplările a doi îndrăgostiți, Minnie și Dick. Aflând că Dick Johnson este de fapt un bandit al unei trupe de hoți, căutat pe numele de Ramerrez, Minnie, îndrăgostită profund, plănuiește salvarea lui. Șeriful locului, Jack Rance, își dorește cu orice preț să-l pedepsească pe bandit și să îi cucerească inima frumoasei Minnie. Lucrurile iau o întorsătură neașteptată atunci când șeriful descoperă că Minnie îl ascunde pe Ramerrez. Poate tânărul bandit să-și lase trecutul în urmă și să înceapă totul din nou alături de Minnie? Aceasta este întrebarea care oferă suspansul întregii povești.



 

Anul centenar puccinian este sărbătorit la Opera Națională București prin cea de-a treia ediție Bucharest Opera Festival care se va desfășura în perioada 7-16 iunie 2024.

Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition are pe afiş în cele 10 seri de festival, nu mai puţin de 8 producţii din creația marelui compozitor, un spectacol semi-staged, o gală de operă și 10 teatre: Opera Maghiară de Stat din Budapesta, Daegu Opera Festival din Coreea, Opera Națională Română Iaşi, Opera Naţională Română din Cluj Napoca, Opera Națională Română Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera din Braşov, Teatrul de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi şi, bineînţeles, Opera Naţională din Bucureşti.

Peste 1500 de muzicieni, balerini, personal artistic şi tehnic vor fi prezenți pe scenă, în fosă şi în culise la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition.

Un festival care aduce la București cele mai importante teatre de operă și balet din România și nu numai, dând posibilitatea publicului de a experimenta călătorii culturale diversificate.