SERI DE OPERĂ ONLINE – SAMSON ȘI DALILA

Camille Saint-Saëns

 
Regie Giandomenico Vaccari
Coregrafie Davide Bombana
Decor și costume Andreea Koch
Maestru de Cor Daniel Jinga
Asistenți regie Cristina Cotescu, Claudia Machedon

Distribuție

Difuzarea spectacolului  „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns, eveniment prezentat în 5 octombrie 2019, va avea loc luni, 27 aprilie 2020, ora 18:30, disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline.

 

Distribuția spectacolului din 5 octombrie 2019

Dirijor: Vlad Conta

Samson
Aleksandrs Antonenko – invitat
Dalila
Orsolya Veress – invitată
Marele preot
Ștefan Ignat
Abimeleh
Filip Panait
Un bătrân evreu
Marius Boloș
Solul
Andrei Lazăr
Filistean I
Paul Lungu
Filistean II
Florin Simionca

Cu participarea Orchestrei, Corului și Ansamblului de Balet al Operei Naționale București

 

Pe 2 Decembrie 1877 avea loc premiera operei „Samson și Dalila” la Weimar, cu un libret tradus în germană. În decursul timpului opera „Samson și Dalila” a constituit o oportunitate pentru afirmarea multor staruri din lumea teatrului liric. În particular rolul Dalila este considerat unul dintre cele mai complexe roluri de mezzo-soprană și a fost interpretat de mari artiste precum: Marie Delna, Grace Bumbry, Julia Claussen, Fiorenza Cossotto, Rita Gorr, Denyce Graves, Louise Homer, Marilyn Horne, Elena Obraztsova și Risë Stevens.

Deși nici una din celelalte creații de gen ale lui Saint-Saëns nu a suferit atâtea chinuri ale facerii în anii de început, la fel de adevărat este și faptul că nici una din aceste opere nu a repurtat un asemenea succes de durată de-a lungul timpului precum „Samson și Dalila”.

 

Află mai multe detalii despre spectacolul de operă

#ramanemacasa