SERI DE OPERĂ ONLINE – Trubadurul (Il Trovatore)

Giuseppe Verdi

 
Regie, decor, costume și lumini Mario De Carlo
Asistent regie Alex Nagy
Asistent scenografie Andreea Koch
Maestru de cor Daniel Jinga

Distribuție

Difuzarea spectacolului Il Trovatore de Giuseppe Verdieveniment din 23 iunie 2019, va avea loc joi, 28 mai 2020, ora 18:30, disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline.

Distribuția spectacolului din 23 iunie 2019

Dirijor: Iurie Florea

Contele de Luna:
Adrian Mărcan
Leonora:
Lăcrimioara Cristescu – invitată
Azucena:
Sorana Negrea
Manrico:
Daniel Magdal
Ferrando:
Marius Boloș
Ines:
Mihaela Ișpan
Ruiz:
Paul Lungu
Mesagerul:
Ciprian Pahonea
Un țigan bătrân:
Alin Mânzat

Cu participarea Orchestrei și a Corului Operei Naționale București

„Trubadurul” lui Verdi este una dintre operele sale cele mai intense, mai dramatice şi, paradoxal, accesibile publicului.  Titlul a reprezentat încă de la premiera ce a avut loc la Roma în 1853 un succes de proporţii şi s-a păstrat de atunci în stagiunile tuturor marilor opere de pe mapamond, fapt ce validează încă o dată valoarea partiturii compozitorului italian, dar şi interesul publicului pentru această lucrare.

O poveste ce nu duce lipsă de personaje puternice în ambiţiile, dorințele şi pasiunile lor ce se înfruntă sau se dăruiesc cu nebunia tinereţii, a curajului sau a iubirii. Cu toate aceastea, decorul acestor destine este împânzit de orgolii şi uneltiri de răzbunare, ce intensifică şi mai mult flacăra existenţei şi sentimentelor lor. O istorie de dragoste captivantă, născută la intersecția a două lumi: cea nobiliară și cea a nomazilor.

Află mai multe detalii despre spectacolul de operă