SERI DE OPERĂ ONLINE

Opera Națională București lansează Seri de Operă Online

 

Opera Națională București anunță finalul stagiunii 2019-2020. Ultima săptămână din programul Seri de Operă Online fiind marcată prin transmisiile celor mai îndrăgite spectacole din repertoriu  precum „Carmen” de Georges Bizet, „Frumoasa din Pădurea Adormită” de P.I. Ceaikovski, „Tosca” de Giacomo Puccini și episodul dedicat spectacolului „Lacul lebedelor” din cadrul seriei de documentare intiutulată „Vocile Operei” realizată de către Digi World.

Luni, 8 iunie 2020, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Carmen” de Georges Bizet, în regia Marinei Emandi Tiron, reprezentație din 03.05.2018.

Miercuri, 10 iunie 2020, ora 18:30 va avea loc transmisia episodul dedicat spectacolului „Lacul lebedelor” de P.I.Ceaikovski din cadrul seriei de documentare intiutulată „Vocile Operei” realizată de către Digi World.

Joi, 11 iunie 2020, ora 18:30, vom difuza spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de P.I. Ceaikovski, în regia și coregrafia lui Vasily Medvedev și a lui Stanislav Fečo.

Duminică, 14 iunie 2020, începând cu ora 18:30, cu ocazia Zilei Moniale a Donatorului de Sânge,  Opera Națională București în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din cadrul Ministerului Apărării Naționale și cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului București prezintă spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo.

Opera Națională București va ține cont de măsurile de prevenire şi control impuse pe durata stării de alertă și va comunica publicului iubitor de artă lirică programul evenimentelor speciale și al celor din prima parte a Stagiunii 2020-2021 la o dată ulterioară.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

 

Opera Națională București dedică prima săptămână a lunii iunie copiilor de pretutindeni. Astfel, în cadrul Seri de Operă Online vor fi transmise spectacolele „Motanul încălțat” și „Albă ca zăpada și cei șapte pitici” ambele titluri de Cornel Trăilescu.

Luni, 1 iunie 2020, ora 18:30, veți putea urmări înregistrarea spectacolului pentru copii „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, în regia lui Gelu Colceag, reprezentație din 09.02.2019.

Miercuri, 3 iunie, ora 18:30, va avea loc transmisia episodului dedicat spectacolului „Don Quijote” de Ludwig Minkus din cadrul seriei de documentare intitulată „Vocile Operei” realizată de către Digi World. În fiecare zi de miercuri a săptămânii vom difuza online câte un episod din seria de documentare „Vocile Operei”, fiecare dintre cele 8 episoade deschizând publicului culisele unui spectacol din repertoriul primei scene lirice a țării.

Joi, 4 iunie 2020, ora 18:30, vom difuza spectacolul de balet „Albă ca zăpada și cei șapte pitici” de Cornel Trăilescu, în coregrafia lui Francisc Valkay, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni, miercuri și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

 

 

 

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „Faust” de Charles Gounod, „Don Carlo”, „Trubadurul” (Il Trovatore) de Giuseppe Verdi, „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski și episodul dedicat spectacolului „Frumoasa din Pădurea Adormită” de P.I. Ceaikovski din cadrul seriei de documentare intiutulată „Vocile Operei” realizată de către Digi World.

Luni, 25 mai 2020, ora 18:30, veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Faust” de Charles Gounod, în regia lui Alexandru Tocilescu, eveniment din 17.01.2019.

Marți, 26 mai 2020, începând cu ora 18:30, spectacolul „Don Carlo” de Giuseppe Verdi, în regia, decorul, costumele și luminile lui Mario De Carlo, eveniment din 29.02.2020.

Miercuri, 27 mai, ora 18:30, va avea loc transmisia episodului dedicat spectacolului „Frumoasa din Pădurea Adormită” de P.I. Ceaikovski din cadrul seriei de documentare intiutulată „Vocile Operei” realizată de către Digi World. În fiecare zi de miercuri a săptămânii vom difuza online câte un episod din seria de documentare „Vocile Operei”, fiecare dintre cele 8 episoade deschizând publicului culisele unui spectacol din repertoriul primei scene lirice a țării.

Joi, 28 mai 2020, ora 18:3,0 vom difuza spectacolul „Trubadurul” (Il Trovatore) de Giuseppe Verdi, în regia lui Mario De Carlo, eveniment din 23.06.2020, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Duminică, 31 mai 2020, ora 18:30 Opera Națională București în parteneriat cu Administrația Prezidențială și cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni dedică spectacolul de balet  „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski românilor aflați departe de țară.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare săptămână. Ne dorim pe această cale să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

 

 

 

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „Aida” de Giuseppe Verdi,„Tosca” de Giacomo Puccini,  „Tango.Radio & Juliet” spectacol coupé de dans contemporan de Edward Clug, precum și primul documentar despre prima scenă lirică a țării intitulat „Vocile Operei” și realizat de către echipa Digi World.

Luni, 18 mai 2020, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Aida” de Giuseppe Verdi, în regia lui Plamen Kartalov, eveniment din 03.06.2018.

Marți, 19 mai 2020, începând cu ora 18:30 va fi transmis spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo, eveniment din 27.06.2019.

Miercuri, 20 mai 2020, începând cu ora 18:30 va avea loc transmisia primului documentar despre Opera Națională București intitulat „Vocile Operei” și realizat de către Digi World. Începând cu această săptămână, în fiecare zi de miercuri vom difuza online câte un episod din seria de documentare „Vocile Operei”, fiecare dintre cele 8 episoade deschizând publiculu culisele câte unui spectacol din repertoriul primei scene lirice a țării.

Joi, 21 mai 2020, ora 18:30 vom difuza „Tango.Radio & Juliet” spectacol coupé de dans contemporan de Edward Clug, eveniment din 08.03.2018, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni, mațti, miercuri și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

 

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „Turandot” de Giacomo Puccini, „Opus 73 (Iubire nesfârșită)”  de Ludwig van Beethoven.

Luni, 11 mai 2020, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Turandot” de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo, eveniment din 13.02.2018.

Joi, 14 mai 2020, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet „Opus 73 (Iubire nesfârșită)” de Ludwig van Beethoven, regia și coregrafia Renato Zanella, scenografia și luminile aparținându-i lui Octavian Neculei, eveniment din 11.11.2017, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

 

 

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „Oedipe” de George Enescu și „Don Quijote” de Ludwig Minkus.

Luni, 4 mai 2020, ora 18:30, prima scenă lirică a țării închină difuzarea spectacolului „Oedipe” celui care a fost cel mai mare compozitor român al tuturor timpurilor, George Enescu, când se împlinesc 65 de ani de la dispariția sa.

Joi, 7 mai 2020, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus, regia și adaptarea coregrafică Jaroslav Slavický, eveniment din 23.02.2018, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor genului liric cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

 

 

 

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns și „Corsarul” de Adolphe Charles Adam.

Luni, 27 aprilie, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns, în regia lui Giandomenico Vaccari, eveniment din 05.10.2019.

Joi, 30 aprilie, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet „Corsarul” de Adolphe Charles Adam, regia și coregrafia Vasily Medvedev, eveniment din 03.02.2018, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

 

 

 

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu și „Baiadera” de Ludwig Minkus.

A doua zi de Paște, luni, 20 aprilie, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu, în regia lui Ştefan Neagrău, eveniment din 13 ianuarie 2013.

Joi, 23 aprilie, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet „Baiadera” de Ludwig Minkus, regia și adaptarea coregrafică Mihai Babuşka, eveniment din 12 ianuarie 2019, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

 

Opera Națională București transmite în Săptămâna Mare spectacolele „Otello” de Giuseppe Verdi, „Peer Gynt & Carmina Burana” de Edvard Grieg și Carl Orff în cadrul Seri de Operă Online.

Astfel, luni, 13 aprilie, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Otello” de Giuseppe Verdi, în regia lui Giancarlo del Monaco, eveniment din 30.09.2018.

Miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online se va difuza spectacolul de balet „Peer Gynt & Carmina Burana” de Edvard Grieg și Carl Orff, în coregrafia lui Davide Bombana, eveniment din 18.05.2019.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

 

Opera Națională București transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni – Ruggiero Leoncavallo și „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Astfel, luni, 6 aprilie, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni – Ruggiero Leoncavallo, în regia lui Ion Caramitru, eveniment din 31 martie și 5 aprilie 2018.

Joi, 9 aprilie, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, adaptare regizorală și coregrafică Oleg Danovski Jr., eveniment din 3 februarie 2019, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țrii vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

 

Cu ocazia aniversări a 86 de ani a baritonului  Vasile Martinoiu, vă invităm într-o incursiune în timp, în urmă cu 30 de ani, pentru a urmări spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini.

Astfel, lansăm invitația de a viziona împreună miercuri, 1 aprilie, ora 18:30  în cadrul Seri de Operă Online spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, în regia lui George Teodorescu, din anul 1989.

Peste jumătate de secol închinat scenei, Vasile Martinoiu a interpretat roluri remarcabile, dintre care amintim Escamillo, Figaro, Amonasro, Rigoletto, Germont, Contele di Luna, Iago, Nabucco, Scarpia.

„Cântul său este o mostră a bell-canto-ului, Martinoiu poate fi plasat, pe bună dreptate, în primele rânduri ale baritonilor (…). Baritonul român este într-adevăr excepțional… ”, scria presa internațională a timpului despre celebrul bariton Vasile Martinoiu.

Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibilă publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

 
 

Seri de Operă Online continuă cu difuzarea  spectacolelor „Tosca” de de Giacomo Puccini și „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Astfel, luni, 30 martie, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Tosca” de de Giacomo Puccini, în regia, decorul, costumele și light design-ul lui Mario De Carlo, eveniment din 30 martie 2019.

Joi, 2 aprilie, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia şi coregrafia lui Gheorghe Iancu, eveniment din 17 noiembrie 2016, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor genului liric cu spectacole difuzate online.

Prima difuzare va avea loc luni, 23 martie, ora 18:30 când veți putea urmări înregistrarea spectacolului în regim de premieră „Don Carlo” de Giuseppe Verdi, eveniment din 18 februarie 2018.

Joi, 26 martie, ora 18:30 vom difuza premiera spectacolului de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski, eveniment din 12 mai 2018, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

Emese Achim – artist instrumentist violoncel


Ovidiu Achim – șef partidă violă

 

Mădălina Florescu – pianistă

 

Zoica și Emilian Sohterus – artiști lirici în Corul Operei Naționale București

 

Luminița Berariu – pianistă

 

Adrian Strezea – artist liric în cadrul Corului Operei Naționale

 

Vicențiu Țăranu, bariton

 

Greta Niță – solistă de balet

Eugeniu Olaru – șef partidă clarinet

 

Alin Mânzat, artist liric în corul Operei Naționale București

 

Marius Boloș – bas


Robert Enache, prim-solist de balet

 

Iordache Basalic – bariton

Cristina Bădăruță – vioară


Denise și Paul Manoliu – artiști lirici în Corul Operei Naționale București


Oanei Andra – mezzosoprană

 

Mihaelei Soare –  prim-solistă de balet


Cezar Moscalu, șef partidă fagot


Lucian Cioroianu, artist liric în corul Operei Naționale București

 

Irinei Iordăchescu, soprană

 

Cristina Dijmaru și Bogdan Cănilă, prim-soliști de balet

 

Daniel Jinga – Maestru de Cor al Operei Naționale București


Tiberiu Soare – dirijor


Olivia Ștefănescu și Mihai Geambașu, artiști lirici în cadrul Corului Operei Naționale București


Stanciuc Ioana – șef partidă, Petre Diana, Oraveț Gabriel și Lup Alin –  partida de violoncel
 

Ovidiu Matei Iancu – Prim-solist

#ramanemacasa

https://www.facebook.com/operanb.ro/posts/10156912195246297

Iulia Isaev – soprană

#ramanemacasa

https://www.facebook.com/operanb.ro/posts/10156899951691297

Daniel Magdal – tenor

#ramanemacasa

https://www.facebook.com/operanb.ro/posts/10156900152731297

Ștefan Ignat – Manager General, Opera Națională București

#ramanemacasa

https://www.facebook.com/operanb.ro/posts/10156891136801297