SERI DE OPERĂ ONLINE – Don Quijote

Ludwig Minkus

 
Regia și adaptarea coregrafică Jaroslav Slavický
Scenografia Josef Jelínek
Asistent de coregrafie Katerina Slavicka-Elšlégrovà

Distribuție

Difuzarea spectacolului  „Don Quijote” de Adolphe Charles Adam, eveniment prezentat în 3 februarie 2018, va avea loc joi, 7 mai 2020, ora 18:30, disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline.

 

Distribuția spectacolului din data de 23 februarie 2018

Dirijor:  Ciprian Teodorașcu

Kitri:
Mihaela Soare
Basil:
Bogdan Cănilă
Don Quijote:
Antonel Oprescu
Sancho Panza:
Mircea Ioniță
Mercedes:
Lorena Negrea (debut)
Espado:
Sergiu Dan
Camacho:
Alexandre Plesis (debut)
Lorenzo:
Vicențiu Popescu
Juanita:
Remi Tomioka (debut)
Piquilla:
Diana Gal (debut)
Zâna Pădurii:
Rin Okuno
Amoraș:
Greta Niță
Solo țigan:
Alexandra Gavrilescu (debut)
Miquel Duran
Cârciumăreasa:
Cristina Mitu

 

 

Ritm, culoare, atmosfera plină de viață a unui orășel din Spania, personaje pitorești inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasă cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distribuții de excepție înseamnă împreună spectacolul de pe scena Operei Naționale București.

Mai multe versiuni ale baletului „Don Quijote” au fost create în întreaga lume. Despre coregrafia ce poartă numele lui Jaroslav Slavický, artistul însuşi a declarat:

„Coregrafia spectacolului se bazează pe versiunea Petipa-Gorski, cea mai bună versiune din toate timpurile, deoarece concepția lor și celebrele scene de dans au făcut ca acest balet să reziste în teatrele din toată lumea de mai bine de 150 de ani. Desigur, am ajustat, am scurtat sau am suprimat anumite fragmente pentru ca spectacolul să aibă continuitatea dorită, să aibă viteză și ritm. Mi-am dorit o expunere a acțiunii clară și logică, iar regizoral am urmărit un joc convingător, ca și o descriere colorată a personajelor.”

 

Află mai multe detalii despre spectacolul de balet

#ramanemacasa