SERI DE OPERĂ ONLINE – Iubire nesfârșită (Opus 73)

Ludwig van Beethoven

 
Dirijor Vlad Conta
Regie și coregrafie Renato Zanella
Scenografie și lumini Octavian Neculai

Distribuție

Difuzarea spectacolul Iubire nesfârșită OPUS 73 de Ludwig van Beethoven spectacolului, eveniment prezentat în 11 noiembrie 2017, va avea loc joi, 14 mai 2020, ora 18:30, disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline.
Distribuția spectacolului din 11 noiembrie 2017
Iubire nesfârșită OPUS 73 de Ludwig van Beethoven
Cristina Dijmaru – Ovidiu Matei Iancu
Mihaela Soare – Bogdan Cănilă
Lorena Negrea – Robert Enache
Andra Ionete – Valentin Stoica
Ada Gonzalez – Sergiu Dan
Greta Niță – Egoitz Segura
Cu participarea extraordinară a pianistului Toma Popovici

 

„Opus 73 (Iubire Nesfârșită)” a fost ultimul concert pentru pian compus de Ludwig van Beethoven. Dezinteresul său pentru operele concertante ar fi fost cauzat de accentuarea problemelor de auz, ceea ce a pus capăt carierei sale de pianist. Cu toate acestea, concerul nr. 5 pentru pian, Opus 73, reprezintă o nobilă compoziție demnă de numele marelui compozitor. Concepția sa, fluiditatea, forța, echilibrul, maturitatea și inspirația au făcut ca ultimul concert pentru pian al lui Beethoven să devină un punct de referință în lumea muzicală.

Coregraful Renato Zanella despre montarea de pe scena Operei Naționale București: Concertul de pian Nr. 5 în E major, Opus 73, de Ludwig van Beethoven, cunoscut lumii și sub numele de Concert Imperial, este o capodoperă. Concepția sa, fluiditatea, forța, echilibrul, maturitatea și inspirația, au făcut ca ultimul concert de pian pe care l-a scris să fie un punct de referință în universul muzical. Această coregrafie este un omagiu pentru compania de balet a Operei Naționale București, o companie cu o puternică bază clasică, și cu un potențial formidabil în toate formele de dans.”

 

Află mai multe detalii despre spectacolul de balet

#ramanemacasa