SERI DE OPERĂ ONLINE – Tango. Radio & Juliet

 
Regia, coregrafia, lighting design, colaj muzical Edward Clug
Decor Marko Japelj
Costume Leo Kulas
Operatori imagine și montaj video Janja Glogovac, Antonel Oprescu

Distribuție

Difuzarea spectacolul Tango. Radio&Juliet, coupé de dans contemporan de Edward Clug, eveniment prezentat în 8 martie 2018, va avea loc joi, 21 mai 2020, ora 18:30, disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline.

 

Distribuția spectacolului din 8 martie 2018

 

TANGO

Blind tango:
Alexandra Gavrilescu
Valentin Stoica

Tango fatal:
Mihaela Soare
Marco Corcella

Tango timid:
Greta Niță (debut)
Cristian Gîdoi

şi
Raluca Ciocoiu, Adina Manda, Alina Arteni, Raquel Gil, Florentina Vladu, Egoitz Segura,
Raul Oprea, Miquel Duran

RADIO AND JULIET

Juliet:
Cristina Dijmaru

Bărbaţii:
Bogdan Cănilă
Gigel Ungureanu
Ovidiu Matei Iancu
Robert Enache
Valentin Stoica
Egoitz Segura
Raul Oprea

 

„Tango. Radio and Juliet” este un spectacol ce unește două coregrafii create de Edward Clug – artist de origine română recunoscut pe plan internațional – în care se regăsesc elemente de teatru și dans contemporan și fragmente muzicale extrem de diverse ca gen – de la Astor Piazzolla și până la Goran Bregovic și Radiohead.

Ambele lucrări ale coregrafului reprezintă un poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurate ca poezie de stare. Mișcările dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt încărcate de forță, atât în „Tango”, cât și în „Radio and Juliet”. În „Tango”, Clug împrumută pași de tango argentinian, iar în „Romeo and Juliet” mișcări contemporane, rapide, uneori asemănătoare cu figuri breakdance. Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și opusul poveștii eternilor îndrăgostiți (Romeo și Julieta) se întâlnesc astfel, într-un mod inedit,  în spectacolul „Tango. Radio and Juliet” pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate. Spectacolul se adresează în mare parte publicului tânăr, dar și spectatorilor dorinic să încerce o experiență specială, o nouă formulă de dans contemporan.

Află mai multe detalii despre spectacolul de balet